Menu
Gildia Pióra na Patronite
Artist

Artist

Napisać coś ładnego, w rutynie słowa się zmieścić,
Tak mało słów wynalezionych, tak dużo w głowie treści.
Korzystać z życia w pełni wyrażeń by wszystko pasowało.
Być w pełni świadomym, że nie zawsze wyjdzie i będzie litery brakowało.
Ze wszystkich sił, ze wszystkich tkanek, dziś litery składam
A z liter słowa, z wyrazów zdania, a ze zdań wiersze w życie układam.
By nudno nie było wyrażeń szukam, znów nowych z zamiarem chaosu
Bo życie nie jest poukładane i tylko zależy od losu.
Każdy swój wiersz ma i z nim kroczy po świecie
Niektórzy w nim coś zmienią, rymy pogrążą w zalecie.
Litery powymieniają, sens zdań do końca zamienią
że niby paczka ta sama a zamieniona ceną.
Tym małym druczkiem życie pisane i nie zwracamy uwagi.
Najważniejszego nie przeczytamy, bo nigdy nie mamy odwagi.

879 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
  • RozaR

    8 March 2014, 20:33

    Początek imponujący - wymowny i zgrabnmy.