Menu
Gildia Pióra na Patronite

kradzież

na owoc wygasłej namiętności
przelała swój żal za czyn
w trwodze skazując ich oboje
na pokutę
na religijny fanatyzm

on zaś czuje na sobie
miażdżący jej duszę ból
świadomy swojego ciężaru
tkwiącego w jej garbie

w obezwładniającym przekonaniu
o własnej winie wobec matki
słyszy i rozumie
głos trawiący ją od wewnątrz
słyszy i rozumie aż do kości

-

z dumą nosi na twarzy symbol
naznaczony przez nią
jako złodziej

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    29 August 2016, 10:41

    Dziękuję Ci Giulietko za wizytę oraz pozostawione słowa.
    Pozdrawiam. :-)

  • giulietka

    25 August 2016, 07:35

    Michale, podziwiam z jaką lekkością podejmujesz ciężkie tematy.
    Bardzo głęboki, psychoanalityczny, na wskroś ludzki tekst!