Menu
Gildia Pióra na Patronite

Teatr Przeznaczenia

Na nic puste twoje modły
wyczytane z ksiąg zbawienia,
to otrzymasz czegoś godny
w tym teatrze przeznaczenia ...

Wiara nie ma nic wspólnego
ze słów wierszy powtarzaniem,
co uczynisz dla bliźniego -
to z powrotem Ty dostaniesz ...

Twoje życie jest sprawdzianem,
dokąd pójdziesz - twym wyborem,
wiem i wierzę, bo widziałem
jak złoczyńcę piekło chłonie ...

Na nic były jego modły
kiedy przyszła śmierć po niego,
gdyż za długo był zbyt podły
i nieludzki dla bliźniego.

70 826 wyświetleń
1129 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    27 August 2019, 08:09

    za niedlugo bedzie piosenka ...

  • onejka

    27 August 2019, 08:04

    Tekst porusza, jest przestrogą dla bezdusznych...

    od Moon G
  • 26 August 2019, 22:02

    Michaś, świetny tekst. A gdybyś tak to jeszcze zagrał i zaśpiewał..
    Co Ty na to?

    od Moon G