Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rosarium

na moim brzegu słońce zapadło w noc
szumią wierzby i trawy
a wśród rozstajnych dróg
mrocznieje

ledwo dojrzeć światło gwiazd
o których mówiłeś
że to puch złoty
orlich gniazd

tutaj stałeś
z różańcem w dłoni
gdzie powszedni chleb

niezastąpiony
niepowtórny

co dzień odwiedzam ogród
i błogosławię kwiatom
któreś sadził tamtej wiosny

oto ciernie
zakwitły różami

101 650 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • onejka

    3 June 2019, 08:32

    Wspominasz z taką miłością...podziwiam !
    Pozdrawiam Adnachielu :)

  • Adnachiel

    2 June 2019, 12:33

    To ja jestem wdzięczny, że wciąż pochylasz się nad moją prozaiczną twórczością, czyniąc z niej coś więcej, niż gadaninę nielota :)
    Pięknej niedzieli Kejt.

    od kati75
  • kati75

    1 June 2019, 10:57

    dziekuję ,że na tym pustkowiu powstają jeszcze takie perełki...zabieram ze sobą;-)