Menu
Gildia Pióra na Patronite

latarnik

na moim brzegu cisza
na twoim rozmyte ślady
dywany mgieł między nami
rozścieliłio niebo

topi w morzu resztki nadziei
płacząc rzewnymi gwiazdami

zapalam słów lampiony
w starych modlitw latarni

jeśli ufasz nauczysz się czekać
nie pytając dlaczego

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    28 August 2017, 07:30

    Chwyciłbym i zapewne chwycę, ale nie chcę sobie jeszcze psuć dobrego nastroju :)
    Czasem to i dobra kawa nic nie da, gdy zaglądam na cytaty, a normalności tego miejsca już dostrzec mi nie dane.
    Wbrew narzekaniom, wczoraj dodałem świeżutki, pourlopowy tekst :))
    I nie żebym coś sugerował, ale Ciebie jeszcze tam nie widzę :))
    Czekam! :)

  • giulietka

    28 August 2017, 07:17

    No tak, zakochanemu to się wszystko dobrze kojarzy:)
    Leczyć powinno się każde uzależnienie, ale jakieś trzeba mieć, więc ja wybieram Cytaty;)
    Myślę, że w kwestii frekwencji mamy remis, Ty też kazałeś na siebie troszkę czekać, a skoro ja się wkupiłam, teraz Twoja kolej, chwytaj za pióro, Adnachiel!;)

  • Adnachiel

    27 August 2017, 17:18

    Lampiony już chyba zawsze będą mi się kojarzyć z dniem mojego ślubu, dlatego już sam ów motyw wywołał na mojej twarzy minę zakochanego kundla :)
    Nie wiem o co chodzi z tym leczeniem, ale fakt, to chore, że każesz Adnachielowi czekać :))
    Wybaczam, ale tylko dlatego, że piszesz tak cudowne wiersze.
    Dziękuję za każde słowo.

  • giulietka

    27 August 2017, 08:03

    To już pewnie trzeba leczyć

  • onejka

    26 August 2017, 21:30

    Jak dobrze, że można jeszcze Cię tu spotkać M. :)

  • giulietka

    26 August 2017, 11:47

    Jeśli wierzysz, ufasz.

  • 26 August 2017, 10:47

    Ja nie ufam, ja wierzę.