Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 September 2020

Namaluj mnie ze słów,
bezbarwnych, zasuszonych z zielnika myśli.
By natchnąć w nie życie znów,
nim czar ich gdzieś w głowie pryśnie.

I pędzlem kreśl te słowa,
które grzęzną w zatłoczonym gardle,
Zduszone tak bezczelnie,
niech znajdą swój rys na kanwie.

A nocą zawieś obraz,
nad łożem naszej wspólnej, mistycznej ciszy.
Niech krzykiem wrzeszczą niedomalowane akty słów,
a może ktoś z nas znów je usłyszy?

13 513 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • Monika M.

    29 December 2019, 18:20

    To ja dziękuję za możliwość podążenia, słowo za słowem, w ten obraz:).

  • envie.

    29 December 2019, 15:36

    Dziękuję Ci Moniko za zostawienie śladu :) ślę ciepłe pozdrowienia :)

  • Monika M.

    28 December 2019, 22:13

    Doskonałe:)

  • Salomon

    21 July 2017, 10:33

    Bardzo mi się podoba :)