Menu
Gildia Pióra na Patronite

Namalowałam obraz

Namalowałam obraz
Piękny, w odcieniach pasteli
Był na nim śliczny poranek
Była dziewczyna skąpana w bieli

Namalowałam obraz
I czyjeś złączone dłonie
Było na nim uczucie
Za którym uparcie gonię

Namalowałam obraz
I przyznam się Tobie w sekrecie
Że to mieliśmy być MY
W którymś tam słonecznym lecie…

I tak na przekór wszystkiemu
I tak na przekór nawet Tobie
Nie oddałam barwą żadnego problemu
Odjęłam szarości samej sobie

Ale świat się upomniał o swoje prawa
Upomniała się rzeczywistość
Choć bym wolała jak pastelowa zjawa
Wierzyć w tą pastelową przyszłość…

212 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • ~invicta~

    13 September 2010, 20:16

    Bardzo dziękuję za wszystkie opinie. Pozdrawiam serdecznie

  • 13 September 2010, 19:09

    Zamyśliłam się...piękny radosny, pełen nadziei wiersz:)

  • Skarlett222

    13 September 2010, 18:15

    ładny...