Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojna

Nam umierać nie kazano
Nam zabijać nie kazano
Choć do ręki broń dawano
Choć znak krzyża powtarzano

Nikt nam życia nie przywróci
Nikt rodziny nie obroni
Wojna! – mówią z przekonaniem
To przez wojnę! – powtarzają

Wojna na front iść nie każe
Nie przez wojnę uciekamy
To przez ciebie zły człowieku

Do Śmierci idziemy dwójkami

32 783 wyświetlenia
337 tekstów
63 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!