Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niepierwotny.

Nakreślę dłońmi kontury
nim w mym świecie zanikniesz
talia, biodra i piersi
twarz, co gwałci postury

Ty za to pewnie zaprzeczysz
jak ja, gdy chwalisz me zguby
jednak gdy mówię co czuję
najbardziej się na to cieszysz

Jak nakreślić uczucia
spojrzenie lub pismo wystarczy?
zanim całkiem mi znikniesz
daj choć część ich do snucia

Umrę pewnie samotny
lecz obraz Ciebie w mej głowie
jedynie tyle mi trzeba
by nie być jak umrzyk pierwotny

81 771 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • PetroBlues

    20 August 2019, 19:47

    Kordianowo ciut, jakoś tak, ale to tylko moje odczucia :)

  • scorpion

    20 August 2019, 19:40

    Wstyd się przyznać, ale ze Słowackiego to ja nie wiele znam...

  • PetroBlues

    18 August 2019, 18:12

    Tak jakoś...językowo...hm, fajnie Cię widać Papuśko :P

  • Papużka

    18 August 2019, 17:03

    A to dlaczego?

  • PetroBlues

    17 August 2019, 15:49

    Kurdę, zapachniało mi tu jakoś Słowackim... ;)

  • scorpion

    11 August 2019, 17:41

    Nawet dla mnie, jako autora...

    A Ty Papużko nie powinnaś się cieszyć ;]

    Yestem, dzięki!

  • Naja

    4 August 2019, 19:02

    Mam skojarzenia. Niełatwe wersy...

  • Papużka

    20 July 2019, 07:01

    :) nareszcie

  • 2 July 2019, 17:32

    Bardzo ładny.
    Pozdrawiam :)

  • scorpion

    29 January 2018, 15:52

    Ee tam, niech będzie, że dla wybranych ;]