Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odszkodowanie

Nakreślę Ci mój ból na czystej kartce żółtego papieru
tego z samego dna szuflady.
Narysuje Ci to cierpienie, z którym nie mogę żyć,
które przeklinam tak wiele razy.

Narysuje Ci każdą łzę,
każde raniące dogłębnie słowo.
Zapiszę przy tym ile razy już próbowałam
zacząć żyć na nowo.

Uwzględnię wszystkie dni bez Ciebie,
każdy papieros skrupulatnie podliczę,
wypiszę wszystkie chwile w których
nic nie warte było moje życie.

Potwierdzę, że byłam kompletnie niewinna,
że nie zasłużyłam na Twoje zachowanie
i kopertę mokrą od łez
wyślę by wnieść o odszkodowanie.

2340 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!