Menu
Gildia Pióra na Patronite

dziewięcioletni mężczyzna podejmuje decyzję o eutanazji

na kartce wydartej ze szkolnego zeszytu
w linie stron sześćdziesiąt
podarowanej z równą miłością
z którą ofiarowuje się kroplówkę szklankę wody
pocałunek w mokre powieki

długopisem z odklejającą się podobizną
myszki miki kaczora donalda
(proszę o wybaczenie)
wściekle zielonym długopisem
piszącym na niebiesko a precyzyjniej
kolorem kobaltowym
wkład wyczerpany do połowy
powinien wystarczyć aż po koniec

młodziutki nosiciel guza mózgu
dziewięcioletni - z pochodzenia dziecko
niewprawne niedojrzałe niewiedzące
uprzejmym charakterem pisma
świadomy swych praw i obowiązków
wynikających z niezałożenia rodziny

uroczyście oświadcza
że decyzję podjął sam
tylko sam
i serdecznie błaga
o wyciągnięcie z grobu życia doczesnego
i umieszczenie w pozagrobowym
tak mu dopomóż
ból

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 19 May 2019, 19:17

    Pytamy: - Dlaczego???
    Ale nawet echo boi się odpowiedzieć...
    Pozdrawiam. :)