Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeśli Istniejesz Boże ...

Największą zagadką to jest ...
kto i w jaki sposób
''przykrył'' nas tak wielkim kloszem (?)

Ile o tym wie
na tym świecie osób (?) ...
O odpowiedź na to pytanie
na razie Cię nie proszę ...

Dziś proszę Ciebie o siłę
i wiarę w siebie i bliskich,
o wielką zbiorową mogiłę
dla życia niegodnych, ich wszystkich,

O to by świat ten stał się
lepszym do życia miejscem,
by zdrajca cierpiał i bał się
a dobry nie płakał już więcej,

O radość, uśmiech i szczęście
i zdrowie ja Ciebie dziś proszę,
choć wiem, że co będzie to będzie
to i tak swe modły dziś wznoszę ...

A co jest za wielkim kloszem ...
nie wiem czy tego się dowiem,
lecz jeśli istniejesz Boże ...
Spraw to a wszystkim to powiem.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!