Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl do Europy

Najsłodsze rzeczy niesiemy Wam
Pragniemy również najsłodszych Prawd
Naszym dzieciom przecieramy szlak
Silni jak Dilajla i Penelopa
Zwierzęcych pełni w siedem sił
Rwiemy po dywanach kwiatów i autostrad
To my niesiemy entuzjazm
To my optymizmu wiatr
By nasze dzieci piły wolności nektar
I by nigdy już dzieci wojny
Stąd nasza siedmiosiła
I żadnych spojrzeń wstecz
Nie potrzebujemy Waszych ramion
Ciepłych lecz nie szczerych słów
Sami uczynimy się rodziną
Bez Waszych błogosławieństw
Bo my czarujemy
Na jawę przenosimy Wielki Sen
Bez kłamstw i bezeceństw
Zbudujemy nowy europejski dom
Spełnienie dawno zgnębionych marzeń
Wskrzesiliśmy je z kolan pogardy
I to my idziemy wprzód
Wczoraj niczym
Dziś jutro świtem My

(01.07.2011r. zainspirowany twórczością Dolores O Riordan)

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!