Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wstęp do

najpierw zamykają cię w sobie,
że już nie zatrzyma się nic, żadne
inne słowo w innym wierszu,

żebyś nie szukał nieokreślonych
wyobrażeń na nowe świtania.
musisz się zgodzić, że tylko czasem

ten sam przekaz wedrze się przez
linie papilarne. to niewielkie ryzyko,
potem na poezji stawia się krzyżyk.

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!