Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mediator

Najgorsze to czekanie.
Czas staje się wiecznością.
Będąc nieświadomym niczego.
Pytając co dalej począć?

Gdy się czeka przez strach
oczy wychodzą z orbit!
Pod gardło serce podchodzi.
Trwanie to w czasie jest egzekucją.

Czas w niepewności,
jest torturą bez litości
i skrupuł dominuje
nad każdym słabszym.

Szczególnie nie pyta o nic,
ani nie przeprasza nigdy.
Robi swoje czas rozdaje karty.
Dyktuje swoje prawa.

Nie zawsze da się rozciągać,
jak gumę w majtkach się chce.
Prekluzja lubi się opóźniać.
Albo przecieka przez palce.

Jak woda każda sekunda.
Kapsuły czasu nie oszukasz.
Czas Ciebie przechytrzy.
Cierpliwość może coś wskórać.

Jest mediatorem...

92 603 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!