Menu
Gildia Pióra na Patronite

Komety

nagle przyszedł mrok
zabrał ich do kuchni
umyli szklanki dwie
odkurzyli stół
potem
nadeszły widelce
- niedomyte
i oczy senne
wpatrzone w ulicę

zawoalował dym
ciepłem złudny
szeptem cichy

spadły komety
wrócili

spać ?

4467 wyświetleń
40 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!