Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sprzeczność uczuć

Nadzieję mi dałeś z łaski i od niechcenia
I na cóż mi ona ... nie ugasi pragnienia ...
Nadzieją budzić się w Tobie
Nadzieją zasypiać
Cholerne łzy muszę połykać
Zamiast karmić się miłością Pana
na dno piekieł zostałam wepchana
Lecz silna we mnie wola istnienia
z Panem lub bez to bez znaczenia
Sprzeczność uczuć we mnie się bije
dzisiaj ze skrzatem wódkę wypije
Uśmiercę smutki chociaż na chwilę
i będę istnieć w tej czarnej mogile...

Częstochowskie rymy były niezamierzone ... tak jakoś wyszło

8462 wyświetlenia
73 teksty
8 obserwujących
  • Odchłań

    18 January 2013, 17:27

    bo serce jest silniejsze od rozumu

  • Odchłań

    18 January 2013, 17:21

    Xavier i dobrze wyczułeś te zwątpienie ...

    Czinka1 żeby serce chciało rozumu słuchać ... ehhh