Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spotkanie Słońca i Księżyca

Nadszedł wielki dzień
Nadeszła błoga chwila
Łąki zaszył cień
Lasy mgła spowiła

Zeszły się dwie dusze
Z rozłąki przeznaczeniem
I cierpią wciąż katusze
Naznaczone udręczeniem

To szczyt na nieboskłonie
Gdzie dwa słabe oblicza
Mają się ku sobie
To spotkanie Słońca i Księżyca

22 075 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!