Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień

Nadszedł w końcu ten dzień,
kiedy była wolna, niezależna,
wreszcie mogła się spełniać...
Pozostała pełna uroku i powabna
- kobieta z klasą,
piękna, zwiewna i zabawna...
Zawsze sympatyczna i miła,
przy tym bawić się lubiła
Ludzie także ją lubili,
jej towarzystwa zazdrościli.
Była piękna i lubiana,
bystra i serdeczna
- lecz zawsze sama...
Choć tak bardzo kochać chciała
jednego Pana
On tylko się nią bawił
- w jej towarzystwie pił szampana...
W sercu swym nadal miała nadzieję,
bo tylko ta jej została,
Mocno wierzyła, że jeszcze będą razem
- bo bardzo go kochała...
Nadszedł dzień,
że była wolna
i nadszedł też czas,
że do spełnienia swych marzeń
nie była już zdolna...

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!