Menu
Gildia Pióra na Patronite

czysta lista postanowień

nadszedł nowy
każdy chciałby coś tam
tak przystoi
w podróż z myślami
po co gdy
żadnej litości

tuczą
kopcą
w kabaret wpatrzeni
pewni że siedząc
ćwiczą mięśnie brzucha
od ucha do ucha

a kiedy
nadchodzi grudzień
żenada
ponownie
spis wyrzeczeń
bo od nowego wypada

postanowiłam
przyrzeczeń żadnych
los i tak kołem zatoczy
na koniec roku bez żalu
z uśmiechem
tobie i sobie

spojrzę w oczy

Krystyna Anna Szklarczyk
02.01.2019r.

70 238 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!