Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zima

Nadspodziewanie
punktualnie
przyszła o swoim czasie!
Trochę wcześniej wysłała
forpocztę,
kilka garści śniegu, igiełki mrozu,
powiew wiatru z północy
i ku ozdobie białą szadź.
A gdy wszystko było po jej
myśli
nadeszła w asyście swojej
świty!
Na jej powitanie księżyc
zalśnił pełnym blaskiem
długich, zimnych nocy.
A ona jeszcze tylko niebo
rozgwieździ,
blask Wenus wyostrzy
i gotowe...
Jest już zima!
Nie bądź, tylko taka
zła...

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!