Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś tam...

Nadejdzie czas, gdy Cię obejmę
wiesz… tak do utraty tchu...
woal z oczu wtedy zdejmę
jakbym zbudził się ze snu

Usta nasze w błogim zatraceniu
splecione w utuleniu ramiona…
bojaźń zejdzie z drogi uniesieniu
wnet plan wyśniony się dokona

I chociaż pisać za ładnie nie umiem
a słowa piękne nie są moją rutyną…
wiedz, że to prawdy rwący strumień
gdyż prosto z serca dla Ciebie płyną

33 382 wyświetlenia
270 tekstów
400 obserwujących
  • 22 July 2015, 08:58

    Tak, perspektywa coraz mocniej odsłania widoczność dla danej prezentacji kadru

  • Bogini Twa!

    22 July 2015, 08:21

    Ladnie!Lekko i od serca!

  • nicola-57

    29 March 2015, 19:58

    "bojaźń zejdzie z drogi w uniesieniu", ależ świetny wers
    ładnie pisać umiesz, wiersz pachnie wrażliwością, to najpiękniejszy zapach
    to dobry, a może bdb wiersz. Pozdrawiam serdecznie :)

  • wdech

    29 March 2015, 15:52

    ~ups
    Ty chyba Raczka ,,co raz,, czytasz od wczoraj
    :P

  • 29 March 2015, 15:47

    Coraz ładniej piszesz ;)
    Wszystkiego dobrego ;)

  • R.A.K.

    29 March 2015, 15:43

    miło mi z powodu tej akurat niezgody :)

    Pozdrawiam Wdeszku :)

  • wdech

    29 March 2015, 15:41

    no fajne :)
    tyle że w ostatniej strofie hmm
    jakoś z dwoma pierwszymi wersami zgodzić się nie mogę :P

    pozdrawiam :) miłego życzę