Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nadchodzi Wiosna"

„Nadchodzi Wiosna”

Majowe kwiaty piękne i świeże
Zieleń ze słońcem w łąki spleciona
Gdy panna wiosna nadchodzi, wierzę
Że mnie przytuli , weźmie w ramiona

Odczuć da ciepło , promieni słoneczka
Co tak do życia pobudza świat cały
ze śniegu został już strumyk i rzeczka
co płynąć będą teraz rok cały

Wszystko przemija , odchodzi zima
Choć w ludzkie gusta czasem utrafi
Ona smutniejsza jest , trochę inna
Nie rodzi życia bo nie potrafi

Janusz Dziewanowski

16 692 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • agniecha1383

    10 April 2013, 00:16

    Wspaniały wiersz Januszu... przeczytałam go z ogromną przyjemnością:)pozdrawiam:)