Menu
Gildia Pióra na Patronite

Horyzont zdarzeń.

Nadchodzi czasami taki moment
Rachunku sumienia rozliczeń

Stajemy na horyzoncie zdarzeń
Zatrzymując Nasz czas, ten cały zamęt

Bierzemy listę chronologiczną marzeń
Podkreślamy złe i dobre uczynki

Kalkulujemy nabite zadłużenie
Na zeszyt ludzkiego zaufania

Ilości nienawiści, zła, dobra i kochania
Dokonujemy takiego inwentaryzowania

I czasami jesteśmy bardzo zawiedzeni
Naszymi sumami, różnicami i wynikami

I szukamy czasami wspólnego mianownika
Sięgając nawet w rozpaczy do modlitewnika

„Aniele Boży, stróżu mój...”

http://www.youtube.com/watch?v=0Z33CwdtUIA

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • I.Anna

    12 November 2013, 11:55

    A bardzo się mi podoba i sobie zapisze.
    Pozdrawiam.

  • dzieńświstaka

    8 November 2013, 23:02

    dobrej :)

  • M44G

    8 November 2013, 22:59

    Jak i ja tak myślę. Miłych snów.

  • dzieńświstaka

    8 November 2013, 22:54

    bywa, że na rachunek sumienia zbyt późno, i nawet modlitwa nie wskrzesi tego, co w sercu zgasło :)

  • M44G

    8 November 2013, 22:31

    Jaki i ja tak myślę. Miłych snów.

  • krysta

    8 November 2013, 22:29

    Myślę,że czas ''...Rachunku sumenia...'' daje nam możliwości na zmiany - dobrze gdy na lepsze...
    Pozdrawiam Marjanie :)