Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żywioł

nadąsany i zły
jak gradowa chmura
gwiżdże szaleje
rozczochrany hula

nie patrzy pod nogi
w siłę przybiera
zrywa, przewraca
rozbiera drzewa

twórca i niszczyciel
wspomożyciel i kat
nieposkromiony żywioł
długowłosy wiatr

i my go mamy w sobie
czeka na zły klimat
wtedy budzi się szalony
by wieść nad nami prymat

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!