Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadal się leczę,
Łykam nadzieję rano i wieczorem,
Wiary dodaję do herbaty,
Miłości do kawy.
Choć kaw nie pijam.

Nadal tęsknię,
Układam nam dobre zakończenia przed snem.
Wysyłam Ci krótkie myśli
Na dobranoc.

Nadal tu jestem,
Jakbyś chciał się cofnąć,
Wrócić,
Albo gdybyś tędy przechodził.
Na wszelki wypadek będę tu zawsze.

Nadal patrzę w gwiazdy,
Nadal one świecą,
Póki niebo będzie istnieć
Nie zmienię tego.

26 106 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • .Rodia

    29 February 2016, 22:29

    mocno wyrazisty
    widać jak wśród słów zależy ci na podzieleniu dobra, na dwoje
    a to dość istotne

    warto zwrócić uwagę
    że pojedyncze światy mają tylko jeden takt
    a pośród katatonii bytu
    każdy człowiek ma swój dźwięk, jesgo plan i marzeń skład
    szkoda by było
    by Twój wewnętrzny brat
    czuł się sierotą, dźwigając ciężar Twoich strat

    głowa do góry
    niech szyja trochę odpocznie

    pozdro

  • Cris

    29 February 2016, 21:17

    ''Łykam nadzieję rano i wieczorem''
    ...oby działała na 100%- nie jako suplement.
    Podoba się wiersz. :)