Menu
Gildia Pióra na Patronite

wracaj już.

Nadal Cie kocham
I nie wiem, dlaczego…

Atrament, wszędzie atrament
Wypełnił moją krew, ścieka z oczu
Nawet już nie mogę mówić
Tylko rysuję w ciemną noc
Twój portret z pamięci
Na lustrze duszy

Kaleczę palce
O pęknięcia na tafli szkła
Zostawiając na niej
Rysy Twojej podobizny

Przyszłaś, odeszłaś
Dotknęłaś, odtrąciłaś
Nawet nie wiem czy spróbowałaś
Pokochać mnie, choć na kilka oddechów
Choć na kilka uśmiechów
Bym wypełnił nimi Twoje życie

A Ty z nim gdzieś tańczysz
Na łące pełnej motyli
Depcząc polne kwiaty
Które kładłem wiosną pod Twe drzwi

25.11.2012

http://www.youtube.com/watch?v=NdYWuo9OFAw

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Insomniaa

    30 November 2012, 21:04

    Ja też kocham...
    Boshe, nie masz pojęcia jak poczułam ten utwór.
    Niesamowity.

  • luterin

    27 November 2012, 23:13

    Piękny...ostatnie wersy, najbardziej dla mnie wymowne...Utwór znam, a jakże.

  • zugimihau

    26 November 2012, 18:58

    dzięki wszystkim :) ja na tej piosence się wychowałem.. i nie żałuje.

  • 26 November 2012, 18:11

    Nawet nie wiem czy spróbowałaś
    Pokochać mnie, choć na kilka oddechów
    Choć na kilka uśmiechów

    Chyba za często się dzisiaj wzruszam. Ale jest tyle pięknych wierszy... I ten, szczególnie ten.
    Naprawdę piękny.

    PS Kocham tę piosenkę. Tyle dobrych chwil, jakoś tak cieplej na sercu.

  • katjaa

    26 November 2012, 14:51

    cudowny..

  • Voyage

    26 November 2012, 02:13

    No, aż żem się wzruszył, tak piękne słowa !

  • 26 November 2012, 00:32

    Wiersz, do którego warto wrócić ... choć smutno i cicho żalem ...

    Piękny tekst. Piękna piosenka pod nim.

    Pozdrawiam ciepło.