Menu
Gildia Pióra na Patronite

Amsterdam

nad kanałem jest pas zieleni
gdzie krasnoludki piją alkohol
owinięci w plasterki sera

w imię wolności rowery
wyzbyły się łańcuchów
kręcąc do woli przemierzamy
chwiejne domy i uliczki

pod czerwoną latarnią ...się koty
we flakonach przytulają kwiaty
zielone lizaczki rozdają
martwi widzowie doktora Tulpa

27 461 wyświetleń
321 tekstów
7 obserwujących
  • Papużka

    15 June 2014, 13:55

    Tak to prawda, świetnie ujęte.

  • flinder

    15 June 2014, 12:56

    Swietnie przekazales atmosfere Amsterdamu jak i sameij Holandii ;).
    Pozdrawiam z krainy tulipanow:)

  • czarna mamba

    15 June 2014, 12:13

    oj kocham to miasto :) a i wiersz fajnie sie czyta :) dawno nie widziany :)