Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krypta Wzruszeń.

Nad grobem smutków
toniesz w samotności
nie chcesz wraz z nimi tonąć
nie chcesz
przykrywając
zakopane już
płachtą szczęścia
grób nie tylko ziemia
nie tylko ziemia

I nie kładź się wśród piasków
pamięci i żalu
lecz stój nad nimi
pielęgnuj pomnik
i nie przykrywaj
piasków owych płachtą
lecz przyodziej
i pomnik odwiedzaj
odwiedzaj

81 586 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    23 June 2014, 15:22

    I ja jestem Twoim komentarzem...

  • Papużka

    23 June 2014, 14:48

    podlewam kwiaty
    codzienną myślą
    witam się i żegnam
    ciepłotą serca

    Piszesz coraz lepiej... jestem wzruszona. :)