Menu
Gildia Pióra na Patronite

Filozofia..

Nad brzegiem oceanu buduję batyskaf,
aby poznać tajemnice głębin.
Na szczycie góry stawiam drabinę,
żeby objąć niebo.
Jak niesforne dziecko chcę wskoczyć tam,
gdzie nie ma miejsca..
Szerokie morza
i wysokie góry.
Idę małymi kroczkami.
Patrzę uważnie.
Oglądam cuda.
Uważnie zostawiam oglądane
kadry w świadomości.
Zgaśnie światło nim cokolwiek zrozumiem..

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!