Menu
Gildia Pióra na Patronite

zasnę

na cicho teraz zasnę
bez melodii żadnej
bez dźwięków otwierających bramy
bezwzrusznie... tak zasnę

każda gwiazda daje tylko trochę światła
choć wypchana blaskiem po brzegi
woli znaczyć nim swoje ślady
niż się nim podzielić

na cicho zasnę
na skraju łóżka
jak wędrowiec zaskoczony
że spocząć dają... tak zasnę

księżyc jaśni mi srebrem
jak dźwięczeć myślami
przed wami chciałam...
zakryliście mi usta milczeniem/

na cicho zasnę
oby tylko sen nie śnił mi rozstajów do rana
po nieruchomej nocy
w smyczy zobaczę naszyjnik/

7.04.2020, 1.20

33 770 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • 14 April 2020, 13:34

    Słysznie. :))

  • Monika M.

    13 April 2020, 06:29

    Yestem:
    Słycham, ale nie słuszę...
    chyba przyłożyć muszę...
    ucho ;)... i duszę.

    od yestem
  • 7 April 2020, 18:47

    Yestem, czasami za szybki. :)
    Często nie nadążam myślami. ;)

  • Monika M.

    7 April 2020, 18:36

    Yesteś szybszy, niż ustawa przewiduje;).

    od yestem
  • 7 April 2020, 18:29

    Słycham, ale nie słuszę...
    chyba przyłożyć muszę...
    ucho ;)

  • Monika M.

    7 April 2020, 18:27

    Nie. Ja. To mnie trza było słuchać;)

    od yestem
  • 7 April 2020, 18:26

    Jeden Śpioch tak sądzi? ;)

  • Monika M.

    7 April 2020, 18:18

    Hmm... Kto słucha - nie błądzi;).

    od yestem
  • 7 April 2020, 18:15

    Najgorsze, że teraz też nie wiem, na czym polegało "trafienie"... ;)
    Miło jednak, że udało się trafić.

  • Monika M.

    7 April 2020, 18:14

    Panie R. a dlaczego zakpić?:)