Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocna impresja

Na zasłonie blado piętrzą się zaspy
melancholii pozostawionego sobie
niczym tkanka na Antarktydzie
skazanego na byt ogrodowej figury

bezdenna podparta na pięściach o latarnie
władczo z rozkoszą ssie światło pomarańczowo-orzechowe
gdzieś w nabrzmiałej od dławionej ciszy głębinie
stygnący stożek reflektora
usiłuje przegryźć się na drugą stronę

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    30 June 2015, 22:04

    Dziękuję Wam. Bardzo mi miło. Sentymentalna_ - dzięki za uwagę. Pozdrawiam serdecznie.

  • sentymentalna_

    30 June 2015, 16:51

    Intrygujący, dobry aczkolwiek gryzie mnie to "orzechowe" ale sama nie wiem dlaczego.

  • Malusia_035

    30 June 2015, 16:29

    na prawdę przyciągnął moja uwagę ..bardzo ładny :)

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • mill

    30 June 2015, 15:13

    ...ładny ...pozdrawiam serdecznie ;)