Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Las nocą

Na wierzchołkach świerków zawieszony
Czarodziej – księżyc, w całej swej pełni.
Blask igłami sosen postrzępiony
Snuje się ku wrzosom – welon zwiewny.
W ciszy nocy tkwię zauroczony
- tu księżyca magii jestem pewny.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Sylwia P.

    7 August 2020, 19:55

    Chodzisz za mną z tym wierszem. No nie mogłam inaczej 😁

  • Maciek Zz

    7 August 2020, 19:50

    To się dzieje... na prawdę... te kilka wersów dostało gwiazdę.
    Dziękuję Sylwio, już wiem o czym pisać - o czarodziejskim blasku księżyca. 😊

  • Sylwia P.

    6 August 2020, 18:10

    Cudne😍

  • Maciek Zz

    5 August 2020, 20:16

    przyciąga lasu powab
    bezpieczni są rogacze
    wchodzimy pełni obaw
    tam komarze śpiewacze 😉