Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piosenka Autorska

https://www.youtube.com/watch?v=Bu9CmwYXzF0

Na Wiatr.

Wyszedłem wiosną na wiatr
nie wiedziałem dokąd mnie porwie
więc rzuciłem się, rzuciłem w dal
i nie było mnie całe miesiące

Rodzina zmartwiła się
ukochana zapomniała- jest dobrze
a ja jestem sobie sam
i byłem całe miesiące

Wiem, wiem, wiem, egoizm
ale tak mi dobrze
wiem, wiem, wiem
ale czuję, że żyję

Przemierzyłem całą Polskę
nie tam jakieś stany
poznałem polską górę, polską łąkę
dziewczęta, co życie znały

Poznałem smak wolności
a ludzie z którymi byłem
nie spotkasz takich mądrości
wbrew prawu chyba też żyłem

Wiem, wiem, wiem
ale tak mi dobrze
wiem, wiem, wiem
ale czuję, że żyję

Teraz już jestem starszy
mam syna, córę i żonę
mam za kogo walczyć
lecz w tej walce często płonę

Wyszedłem więc nocą na wiatr
wiedziałem dokąd mnie porwie
wy wiecie, że kocham was
że wrócę, gdy zmierzę tysiące
gwiazd

81 766 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Martini2726

    25 August 2015, 20:13

    Jestem za! ^^

  • scorpion

    25 August 2015, 19:52

    Być może taką możliwość umożliwię ;P

  • Martini2726

    25 August 2015, 19:49

    Sama zapowiedź mi nie wystarczy, do mnie przemawia możliwość usłyszenia wykonania. xP

  • scorpion

    25 August 2015, 00:42

    Przygotowuję wersję "na ostro" :) Rockowo.

  • Martini2726

    25 August 2015, 00:29

    Podobami się ten utwór. Jest przyjemny w odbiorze, nie sprawia wrażenia pisanego na siłę. Na plus również idzie pochwała polskiej natury (kocham nasze góry). Poza tym, lubię motyw wędrówki/tułaczki, a tutaj wyraźnie go widać. :)

  • scorpion

    21 July 2015, 19:25

    Nie wiem, bo jakbym wiedział, to bym to zmienił, ale... Domyślam się :D

    Nie umarła, tylko sobie śpi :) Jak niedźwiedź i dojrzewa.

  • Moreno

    21 July 2015, 11:29

    Scorpi a myśl o wspólnym "dziecku piosence" umarła ;(
    Mogę Ci wybaczyć, jeśli pracowałeś nad ta ;)

    Ps. wiesz, że momentami gubisz tonację i za nisko śpiewasz ? ;D Musiałam.
    Szkoda, że nie umiem grać, też bym coś nagrała, bo tekstów mam dużo, ale ktoś mi muzyki nie chciał nagrać ;p

    Jest MOC ;)

  • scorpion

    12 July 2015, 15:15

    Były i pewnie będą ;)

  • szpiek

    12 July 2015, 11:13

    Brawo ! Będą kolejne piosenki ?