Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Na szklanej róży krwi ślad
Z przed piętnastu lat
Milczy
Tak wymownie milczy
Że nawet wszechocean gubi swą wielkość

Delikatność tej pozostałości
Po tamtej krwawej miłości
Przysłania krystaliczną oziębłość róży
Widocznie
Cierpienie sercu służy

01.2010

10 956 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!