Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Kobieta" 2013

Na szczycie
Marmurowej skale
Siedziała kobieta w piórach
Anielskie oczy otworzyła
Rozwinęła swe skrzydła
Usłyszała szum leśnych fal
Słyszysz ciszę? Ona tak.
Błękitne niebo się zachmurzyło
Stało się czarne
Ptaki odstraszyło
Pobiegła przed siebie
Bojąc się o swoje istnienie
Na nic jej były skrzydła
Ty wiesz? Latać nie potrafiła
Nagie, czyste ciało poraniła
Brudem, krwią zaplamiła
Zobaczyła siebie
W świetle i ciemności
Lecz okrył ją mrok bez litości

933 wyświetlenia
5 tekstów
24 obserwujących