Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nikt z koksowni

Na stole
leży miś

takie szare
byle co

nikt
jak robotnik

można go utożsamić
z gnojem

albo przytulić
i odepchnąć

jest już stary
ma spróchniały oddech

Żylaki od miodu
a w sercu gorycz...

Marka

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • Nutka67

    19 July 2010, 09:39

    Fantastycznie dobierasz słowa!
    Bardzo mi się podoba ten wiersz, przemawia...
    Zabieram go sobie do zeszytu.
    Pozdrawiam, miłego dnia.

  • Żelek

    4 July 2010, 16:59

    Ostatnia strofa jest pięknym zwieńczeniem Twego utworu. Wiersz przecudowny.

    Pozdrawiam serdecznie.

  • Piłkareczka*

    4 July 2010, 08:25

    Gratulacje :) +

  • chocogund

    3 July 2010, 23:43

    Chętnie dałabym plusa,choć nie posiadam takiej możliwości,więc napiszę,że wiersz rusza i jest taki nastrojowy. ;]

  • awatar

    3 July 2010, 22:00

    Tworzy nastrój i skłania do zastanowienia w kilku wierszach, pozdrawiam +:)