Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 12 June 2022

Wspomnienie światła

na starych cmentarzach
tyle grobów bez kwiatów
iskier
złożonych dłoni
a przecież róże w moim kraju
najpiękniej pachną - w imieniny matki

pamiętam - znałem kiedyś pieśń o słońcu
co przychodzi
z dalekiego brzegu
z biblijnego raju

o morzu - do którego płyną
wszystkie ziemskie rzeki

i stąd to samo wciąż w oczach lśnienie
gdy mówimy o miłości - co w źrenicach czarnych
odbija się złotem
bo wielki jest ogrom nieba
a tęsknocie mojej

ogromu zazdrości

101 652 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Voyage

    29 June 2022, 17:08

    Adnachiel , jak zawsze w formie.
    Nie może być inaczej..;))

    Pozdrówka ciepłe skrzydlatemu koledze zostawiam..;))

    • Adnachiel

      29 June 2022, 17:37

      Arti... 100 lat Cię nie było!
      Super, że wróciłeś! Wszystko się zmieniło, nawet nielot :)) Dziękuję Ci bardzo i serdecznie odwzajemniam :)

    • Marsjanka1980

      29 June 2022, 18:03

      Serce rośnie, gdy się ma w pobliżu tych uroczych uskrzydlonych :)

      Długo musiałam jednego z nich zapraszać, żeby zajrzał :)

      Pozdrawiam panów serdecznie :)

  • Eneida

    11 June 2022, 11:04

    Adnachielu, Twoje wiersze urzekają!
    Pozdrawiam :)

    od Kenzo, Blanca87, sprajtka