Menu
Gildia Pióra na Patronite

ciemność

Na skrawku poduszki
usiadły łzy.

W ciemnym, cichym pokoju
ktoś zgasił ostatnią nadzieję.

Spod ciężkiej mgły strachu o jutro
rozlega się łkanie.

To płaczą marzenia-
dzieci zmarłej nadziei.

16 795 wyświetleń
130 tekstów
30 obserwujących
  • Karin2225

    25 March 2013, 21:38

    Piękne porównanie marzeń do dzieci nadziei :) Też zawsze jakoś tak wiążę marzenia z nadzieją...Ładne

  • 25 March 2013, 18:55

    Brak mi słów.
    Jest to piękne..
    Pozdrawiam.

  • Incommodi

    25 March 2013, 18:44

    Dziękuję, bardzo mi miło :)

  • czarnulkaa

    25 March 2013, 18:29

    porywam bo jest w nim to coś ;) piękny i tyle ;)

  • Gaia

    25 March 2013, 18:28

    Poruszająca metafora łez - "dzieci zmarłej nadziei".
    Ładna miniatura.
    :)