Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowa

na skrawkach papieru
wyblakłych bibułkach
na kolanie w autobusie
(jadącym wolniej niż myśli)

zbierasz je
a po latach zastanawiasz
- czy znaczą to samo

może czas
pokrył je kurzem zapomnienia
może teraźniejszość wytarła
znaczenia
i ubrała w kostium
- klauna

39 584 wyświetlenia
253 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!