Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Motyl~~

Na skraju leśnej łąki
Cudowny motyl siadł
Rozłożył barwne skrzydła
Jakby odpocząć chciał

Zawstydził kolorami
Rosnące na niej kwiatki
Z szacunkiem chylą pąki
Stokrotki i bławatki

W kolorach barwnej tęczy
Mienią się piękne wzory
Poruszył z lekka skrzydła
Dalej do lotu skory

Odleciał cichuteńko
I chociaż był tu chwilę
Zachwycił swą urodą
Bo takie są motyle

Są jak momenty w życiu
Co bardzo krótko trwają
Lecz bez nich żyć nie sposób
Tak sobą zachwycają...

109 618 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących