Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podsumowanie

Na skraju drogi
Opadły dwie nagie nogi
Ręcyma onuce poprawia
Człowiek nie stary
A już pracą styrany

I z góry jak od Boga
z wozu Żyd
Krzyczy na niego
Sprzedam ci nowe onuce kolego.
I nogi powstały
Jak u kaleki
A palcy sękate
W pięści ścisneły
Masz więcej Żydzie na koźle
Niż ja odłożył
Przez całe swe
Życie podłe.

76 460 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!