Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Cisza maków "

Na serca dnie
Ona skromna Cisza
Jak makiem zasiał

Jest taka tęsknota
Do dłoni ciepłych
Ta niewypowiedziana

Do ust poziomowych
Spragnionych Ciebie
Ta oczekiwana

Do oczu
Zwierciadeł duszy
Z nadzieją patrzących

Do poezji
Konającej rankiem
Budzącej się nocą

Cisza maków śpiących
Ktoś gdzieś biegnie
Inny przystaje

A My chcemy odwiedzać
Na ziemi ciche raje
Kwitnące ogrody

Pozwól tego dostąpić
Dobry Panie
Wskaż Nam słuszne drogi

Bez Twoich wskazówek
Bez Twoich znaków
Ja - człowiek ubogi

16.06.2022
06:38

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących