Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozstaje

Na rozstaju serca
we mgle utkanej

z marzeń stoi dom
nikt tam już nie zagląda
nie przystanie na chwilę

po pokojach tylko cisza gra
choć ,gdy zamknę oczy

widzę jeszcze ogród
z białych kartek stworzony

malowany pejzaż słów
metafory błądzą tu czasem

błękitne świetliki szukają
drogi co rozświetli mrok

lecz mnie zawsze tu
będzie czegoś brak

może tych uczuć
których nigdy nie odnajdę

a może tych wierszy
którym pozwoliłam odejść...
https://www.youtube.com/watch?v=uD7NUS9vdmc&ab_channel=sylwiagrzechowiak

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących