Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga ku wolności

Na rozstaju dróg,na wiekiej polanie stoję sam bez nikogo losu wici już dawno zaplatane .Na rozstaju dróg przeznaczenie wzywa oczy zamknięte a na de mna Piłat. Bez strachu bez wahań odejść muszę. Chciałem jedynie uratować duszę.Nie wiedząc dlaczego smutku drogi koniec ,wołanie o pomoc lecz o to już nie proszę..Na rozstaju dróg ból serca zabiera w czarną otchłań pustki ,która zaprasza drzwi swe okute cierpieniem przede mną otwiera. Nie myślę o sobie nie myślę o niczym, promienie słońca nie ogrzeją lodowatych zniczy..Na rozstaju dróg przeznaczenie spotykam ,pokornie głowę złożę na nicosci licach.

484 wyświetlenia
12 tekstów
0 obserwujących
  • Victoria Angel

    19 November 2022, 19:22

    Tak czytam i bardzo chętnie zmieniłabym Ci nick literacki, jakim się tutaj posługujesz. Jesteś ciekawy jaki?...

    • 19 November 2022, 19:25

      Tak

    • Victoria Angel

      19 November 2022, 19:27

      Szekspiropodobny taki nick skojarzył mi się z Twoimi wierszami, ale to tylko mój taki odbiór.

    • 19 November 2022, 19:33

      TybaltMakbet615? Jestem silnie przywiązany do Tego imienia i to nie dla tego iż jest moje.Dziekuje za wskazówki i pomysł na nick

    • Victoria Angel

      19 November 2022, 19:35

      Domyślam się, nadal nic nie narzucam. Opisałam tylko swoje wrażenia z Twoich kilku wierszy. :-)

    • 19 November 2022, 19:38

      Dziekuje mimo to