Menu
Gildia Pióra na Patronite

DZIECINNY ŚWIAT

Na rozstaju dróg, w cieniu smukłej brzozy
rosi jesienny wrzos.
Każdego ranka w srebrnej rosie
hasał mały elf.
Przyszły smutne szare dni
Nie było wrzosu i znikł elf.
Pozostała tylko cicha rzeka marzeń.

27 755 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!