Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Rozdroże"

Na rozdrożu stoję sama
tylko mleczną mgłą odziana
włosy targa mi wiatr
duszę przeszywa strach
nie wiem dokąd iść...

Myśli kłębią się
dręczą zabijają mnie
w ustach gorzki smak
księżyc stracił blask
świat czernią wiruje...

Nadziei brak w mych dłoniach
kamień ciąży na skroniach
światła gwiazd mi brak
w głowie krwawy ślad
włóczę się...wśród nicości...

Biegnę, lecz wpadam w wir
słyszę głos, lecz nie wiem czyj
szarosine tło
potrzaskane szkło
rozum mój wariuje...

Na rozdrożu stoję sama
Dźwiękiem ciszy rozrywana
drogowskazu brak
wokół tylko mgła
nie wiem dokąd iść...
...Czy w ogóle warto iść...

4458 wyświetleń
50 tekstów
10 obserwujących
  • Amell

    27 June 2010, 13:53

    warto...

    piękne słowa...

  • Paticzek_84

    27 June 2010, 12:13

    Dziękuję bardzo za tak miłe słowa:)