Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oręż dla wierzących

na rany serca, na cierpienie
na trud, na łzy i na zmartwienie
małe kuleczki, paciorkami zwane
równo w dziesiątki szlachetnie związane
drogę im wyznacza krzyżyk maleńki
znak odkupienia i straszliwej męki
broń to delikatna, lecz moc ma olbrzyma
chroni wszak każdego, kto w ręku ją trzyma
serca nam zasila, zmienia losu drogę
ulecza, wybawia, niweluje trwogę
oręż doskonały, niepotrzebny szaniec
każdy sięgnąć może po Święty Różaniec

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!