Menu
Gildia Pióra na Patronite

Catherine

"Na przetartych szlakach duszy
niejedna zakwitła róża"

Jeszcze
o niej morze śpiewa
melodię zaklętą
w perłowej muszli

piasek przynosi
bursztynowe ślady stóp
mewy szukają kapelusza
pod którym kryła spojrzenie

wiatr leciutką bryzą
przywołuje to wspomnienie
gdy pływała w morskiej głębinie

a gdy wychodziła na brzeg
lśniące ,słone krople
były niczym diamenty

jej brązowe włosy
miały odcień rubinu
a oczy kolor karmelu

skrzącego się jeszcze w ostatnich
promieniach zachodzącego słońca...
https://www.youtube.com/watch?v=eHgeUAZhw3M&ab_channel=Maras

65 490 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • 18 February 2021, 21:21

    I przyszło lato w środku zimy. :))

    od kati75
    • kati75

      19 February 2021, 08:44

      Tak miało być ,choć najpierw czekam na wiosnę;-)pozdrówka Arti;-)