Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Karta życia "

Na pogniecionej karcie - życie zapisane.
W formie listu niezgrabnie napisane.
Dane, które nie zawsze są chciane.
Rzucone na wiatr, który morzem wieje.
Bezkres morza rozmiękcza życie falami.
Falami złudzeń, że życie zawsze jest cudem. Pomimo sztormów znajduję bezpieczny port i już się nie ruszę stąd.
Nadziei iskra się tli, spełni Nasze sny.
Nasze marzenia, które nie doczekały się... Nie doczekały się jeszcze spełnienia. W poczekalni zostały na swój numerek...tak jak na pesel nadawany przy narodzinach czekały...warto było.
To wszystko kartę życia, które cudem jest i było wypełniło.

281 589 wyświetleń
2731 tekstów
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!